گرفتن بورسیه تحصیلی کانادا (اخذ بورسیه تحصیلی کانادا)

گرفتن بورسیه تحصیلی کانادا (اخذ بورسیه تحصیلی کانادا)

بورسیه های تحصیلی یا اسکالرشیپ ها (Scholarships) منابع مالی هستند که کانادا به دانشجویان جهت پوشش هزینه‌های تحصیلیشان ارائه می کند. این منابع توسط دولت‌ها، دانشگاه‌ها، یا سازمان‌های خیریه فراهم و بر اساس معیارهای مختلفی مانند عملکرد تحصیلی یا نیازمندی‌های مالی به دانشجویان ارائه می‌شوند. این بورسیه‌ها به دانشجویان کمک می‌کنند تا هزینه‌های تحصیلی خود را پوشش دهند و بدون نگرانی مالی به تحصیلات خود ادامه دهند.

درسته که بحث مالی یکی از مهم ترین عوامل مهاجرته ولی اصلا نگران نباش، چون کوچ کنارته تا هر اطلاعاتی لازم داری رو در اختیارت قرار بده و اگر بازم سوال داشتی فقط کافیه یه وقت مشاوره بگیری:)

بورسیه چیست؟

“بورسیه” یا “اسکالرشیپ”، کمک هزینه تحصیلی است به دانشجویان ارائه می شود. هدف اصلی بورسیه ها کمک به دانشجویان در پرداخت هزینه ‌های تحصیلی و زندگی از جمله شهریه دانشگاه، هزینه‌ های زندگی، کتاب‌ ها و… است. این بورسیه‌ ها می ‌توانند شامل تخفیف شهریه، کاهش هزینه‌های زندگی و یا پرداخت یک مبلغی به عنوان کمک مالی باشند. بورسیه‌ها به دانشجویان بر اساس معیارهای مختلفی مانند عملکرد تحصیلی، نیاز مالی، و شرایط شخصی ارائه می‌شوند برخی از بورسیه‌ها بر اساس نیازمندی‌های مالی دانشجویان ارائه می‌شوند  و برخی دیگر بر اساس عملکرد تحصیلی آن‌ها، به این نوع بورسیه شایسته محور گفته می شود.

بورسیه یا اسکالرشیپ (Scholarship)

بورسیه‌ها معمولاً توسط دولت یا سازمان‌های غیرانتفاعی ارائه می‌شوند و می‌توانند تمام یا بخشی از شهریه و هزینه‌های زندگی را پوشش دهند. این بورسیه‌ها بر اساس عملکرد تحصیلی، توانایی مالی، و شرایط خاصی مانند رشته تحصیلی، ملیت، و نیازهای خاص ارائه می‌شوند و ممکن است برای یک یا چند سال تحصیلی ارائه شوند. بورسیه‌ها معمولاً شرایط دقیق‌تری دارند و ممکن است به معیارهای خاصی وابسته باشند. از سوی دیگر، اسکالرشیپ‌ ها معمولاً توسط دانشگاه ‌ها یا سازمان‌های غیرانتفاعی ارائه می‌شوند و می‌توانند برای پوشش بخشی از شهریه یا هزینه‌های زندگی ارائه شوند. اسکالرشیپ‌ها بر اساس عملکرد تحصیلی بالا، استعداد و توانایی فردی، رشته تحصیلی، ملیت، و سایر معیارهای مشخص ارائه می‌شوند و ممکن است برای یک سال تحصیلی یا بیشتر ارائه شوند.

 انواع بورسیه‌ تحصیلی کانادا

اسکالرشیپ (Scholarships) یا فلوشیپ (fellowship)

این نوع بورسیه‌ ها، شایسته محور (merit based) هستند یعنی منابع دولتی، شرکت‌ خصوصی یا دانشگاه‌ ارائه دهنده، دانشجویان را طبق شایستگی، توانایی و دستاورد های تحصیلی ارزیابی می کند و به بهترین متقاضیان کمک هزینه را اهدا می کند. در نتیجه برای دریافت این بورسیه تحصیلی ، متقاضی باید دارای صلاحیت های علمی مانند معدل بالا، مقاله، و گاها نمره زبان انگلیسی یا مدرک آزمون جی ‌آر ای (GRE) مناسب باشد. اخذ این گونه بورسیه ها اکثرا نیاز به پر کردن فرم درخواست دارد ولی برخی دانشگاه ها و موسسات آموزشی به صورت اتوماتیک در حین بررسی درخواست پذیرش شما، پرونده شما را برای دریافت بورسیه های تحصیلی شایسته محور نیز بررسی می کنند. توضیحات مربوط به نحوه اهدای بورسیه در وبسایت دانشگاه مورد نظر نوشته شده است.

 گرنت (Grants) و برسری (Bursaries)  

گرنت ها بر پایه نیاز دانشجویان اهدا می شوند. در این موارد صلاحیت های علمی دانشجو ارزیابی نمی شود و مد نظر قرار نمی‌گیرد بلکه موقعیت مالی و اوضاع خانوادگی دانشجویان مورد بررسی است. این نوع کمک هزینه‌ها کمتر به دانشجویان بین‌المللی اهدا می شود.

وام های دانشجویی (Loans)

وام‌های دانشجویی برای دانشجویان بین المللی و کانادایی، موجود است ولی دانشجویان خارجی برای بهره مند شدن از وام دانشجویی می‌بایست به بانک‌های خصوصی مراجعه کنند.

دستیار تدریس (Teaching Assistants – TA)

 دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند با فعالیت به عنوان دستیارآموزش کمک هزینه تحصیلی دریافت کنند. دستیار تدریس در آموزش و یادگیری دانشجویان به اساتید کمک می‌کند برای مثال وضایفی مانند تصحیح امتحانات، پروژه ها و تکالیف دانشجویان را بر عهده دارد. برای دریافت این نوع کمک هزینه متقاضی باید نمرات بالا در آزمون‌های تافل یا آیلتس داشته باشد.

دستیار تحقیق (Research Assistantships – RA)

کمک هزینه تحصیلی دیگری که برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می شود، کمک هزینه دستیار تحقیق است که مانند کمک هزینه دستیار تدریس، دانشجو باید وظایفی را در قبال دریافت کمک هزینه انجام دهد. درستیاران تحقیق باید در فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی که معمولا به پایان نامه‌شان مرتبط نیستند، شرکت کنند. این فعالیت‌ها معمولا ۱۵ تا ۲۰ ساعت در هفته هستند دانشجویان توسط دپارتمان خاص از دانشگاه برای این نوع از فعالیت‌ها برگزیده می‌شوند.

 بورسیه‌های تحصیلی کانادا

تا اینجا به طور کلی با بورسیه های تحصیلی آشنا شدیم. کانادا به عنوان مقصد بسیاری از دانشجویان بین المللی، بورسیه ها و اسکالرشیپ های فراوانی ارائه می کند. در جدول زیر تعدادی از بورسیه های تحصیلی کانادا به همراه اطلاعات مهم درباره آن ها همچون میزان کمک مالی، مدت زمان اهدا بورسیه ، احتمال تمدید و مهم ترین شرایط اخذ آن آورده شده:

نام بورسیهمیزان کمک مالی در سال (CAD)مدت زمان اهدا بورسیهاحتمال تمدیدشرایط
Trudeau Foundation$40,0003 سالقابل تمدیدتحصیلات دانشگاهی در زمینه‌های اجتماعی، انسانی و علوم انسانی
Vanier Canada Graduate$50,0003 سالقابل تمدیدبرای دانشجویان دکترا و پژوهشگران بین‌المللی
Banting Postdoctoral Fellowships$70,0002 سالغیر قابل تمدیدبرای دانشجویان پسا دکترا در تمام زمینه‌های تحصیلی
Trudeau Foundation Doctoral Scholarships$60,0003 سالقابل تمدیدبرای دانشجویان دکترا در زمینه‌های اجتماعی، انسانی و علوم انسانی
IDRC Research Awards$15,000 – $40,000متغیرقابل تمدیدبرای پژوهش‌های دانشجویی و پسادکترا در کشورهای در حال توسعه
Lester B. Pearson شهریه و هزینه زندگی کاملتا 4 سالقابل تمدیدبرای دانشجویان بین‌المللی دوره کارشناسی
Humber International Entranceتا $12,800یکبارغیر قابل تمدیدبرای دانشجویان بین‌المللی دوره کارشناسی
York University International Studentتا $35,0002 سالقابل تمدیدبرای دانشجویان بین‌المللی دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد
University of British Columbia Scholarshipsتا $40,000متغیرقابل تمدیدبرای دانشجویان بین‌المللی دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد
Carleton University Entranceتا $16,0004 سالغیر قابل تمدیدبرای دانشجویان بین‌المللی دوره کارشناسی
 University of Manitoba Graduate Fellowships تا $18,0001 سالقابل تمدیدبرای دانشجویان بین‌المللی دوره کارشناسی ارشد و دکترا
جدول بورسیه‌های تحصیلی کانادا

مدارک لازم برای اخذ بورسیه تحصیلی کانادا

  • فرم درخواست بورسیه (بسیاری از بورسیه‌ها فرم درخواست خاص خود را دارند که دانشجو باید آن را تکمیل کند. این فرم را می توانید به صورت آنلاین از طریق وبسایت دانشگاه یا دانشکده ها دریافت کنید.)
  • رزومه تحصیلی: ( شامل تمامی سوابق تحصیلی ، ریز نمرات، دوره‌های آموزشی طی شده و فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقی دانشجو به همراه مدارک تحصیلی ترجمه شده.)
  • انگیزه‌نامه یا Statement of Purpose: (در این نامه دانشجو باید دلایل درخواست بورسیه و اهداف تحصیلی خود را توضیح دهد. یک انگیزه نامه قوی احتمال گرفتن بوسیه را می تواند خیلی بالا ببرد.)
  • پروپوزال تحقیقاتی یا Research Proposal: (بعضی از دانشگاه‌ها برای پذیرش بورسیه به پروپوزال یا پیشنهاد نامه نیاز دارند. پروپوزال مدرکی است با حدود ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کلمه که در آن باید موضوع و روش تحقیقات آینده خود را توضیح دهید.)
  • توصیه ‌نامه: (همراه با انگیزه نامه، توصیه نامه نیز شایستگی دانشجو را اثبات می کند.)
  • مدرک زبان: (با نمره بالا در آزمون های بین المللی آیلتس یا تافل)
  • مدارک مالی: (برای اثبات نیازمندی‌های مالی)

نحوه اپلای برای بورسیه های تحصیلی کانادا

پس از بررسی انواع بورسیه های تحصیلی و انتخاب مناسب ترین آن ها بر اساس شرایط و اهداف خود، باید مراحل زیرا طی کنید:

  • تکمیل فرم درخواست: فرم درخواست بورسیه را با دقت مطالعه و تمام مدارک لازم را تکمیل کنید.
  • آماده‌سازی انگیزه‌نامه: انگیزه‌نامه ای قوی آماده کنید و اهداف تحصیلی و کاری خود را با ذکر دلیل بنویسید.
  • جمع‌آوری مدارک: مدارک مورد نیاز را جمع‌آوری کنید و به فرم درخواست بورسیه الحاق کنید.
  • ارسال مدارک: مدارک را به دانشگاه یا سازمان مربوطه ارسال کنید.
  • پیگیری و ارتباط: پس از ارسال مدارک، پیگیری و ارتباط با دانشگاه یا سازمان مربوطه را فراموش نکنید.

چگونه شانس بورسیه تحصیلی کانادا را افزایش دهیم؟

برای افزایش شانس اخذ بورسیه تحصیلی بهتر است:

  • معدل خود را بالا نگه دارید،
  • مقالات علمی سطح بالا همانند ISI کار کنید،
  • در دوره های تخصصی معتبر رشته خود شرکت کنید،
  • انگیزه نامه قوی بنویسید،
  • سابقه کاری مرتبط داشته باشید،
  • از اساتید سطح سطح بالای دانشگاه خود توصیه نامه دریافت کنید.

سوالات متداول

آیا بورسیه های تحصیلی تمامی هزینه های تحصیلی را پوشش می دهند؟

کالج ها و دانشگاه ها ممکن است فقط چند صد دلار یا چند هزار دلار به شکل تخفیف شهریه ارائه کنند. یا اینکه ممکن است پارشیال فاند به شما بدهند که شهریه و بخشی از هزینه زندگی را پوشش می‌دهد. افراد خوش شانس و البته با رزومه علمی قوی هم ممکن است فول فاند بگیرند که همه شهریه و هزینه‌های زندگی در کانادا را پوشش می‌دهد.

چند نوع بورسیه وجود دارد؟

 بورسیه‌های دولتی، دانشگاهی، و خصوصی از جمله انواع بورسیه‌های موجود هستند که به دانشجویان ارائه می‌شوند.

آیا برای دریافت بورسیه داشتن مقالات پژوهشی لازم است؟

برای اخذ بورسیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نداشتن مقالات پژوهشی شانس شما را بسیار پایین می آورد ولی با قوی کردن پرونده تان از طرق دیگر امکان اخذ بورسیه بدون مقاله نیز هست.

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *